Word Instafamous met deze 12 tips!

Instafamous

Word instafamous met deze 12 tips. Succesvol worden op Instagram is wat velen willen bereiken. Urbanjungling is begonnen met 1 plantenkiekje en mijn moeder als enige trouwe volger. Nu, een paar jaar later, is Urbanjungling met ruim 50.000 volgers een community voor plantenliefhebbers over de hele wereld geworden. Lees hier mijn recept en word ook instafamous!

 

1. Deel je passie.

Wanneer je succesvol op Instagram (of instafamous) wilt worden, zul je er veel tijd in moeten steken. Kies daarom een onderwerp dat je leuk vindt. Heb je een hobby of een passie waar je niet over uitgepraat raakt? Laat dit zien op je account, deel die kennis en passie! Ik ben @urbanjungling niet begonnen omdat ik zo graag succesvol wilde worden op Instagram. Het is begonnen als een creatieve expressie van mijn hobby. Om mijn real-life-vrienden niet te spammen met plantenkiekjes, heb ik er een apart account voor gemaakt. Het werd de plek waar mijn liefde voor kamerplanten en fotografie samenkomen. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en daarnaast contact hebben met gelijkgestemde mensen over de hele wereld.

@urbanjungling is de plek waar mijn liefde voor kamerplanten en fotografie samenkomen.

2. Wees oprecht en persoonlijk.

Wanneer je je passie deelt is de echtheid terug te zien in je account, het maakt je oprecht. Laat zien wat je zelf interessant vindt en waar je zoal mee bezig bent. Zorg dat je content deelt waar je volgers iets aan hebben of waar ze zichzelf in kunnen herkennen. Durf een andere mening te hebben dan de massa en wees niet bang om deze uit te spreken.

Ik kreeg enorm veel reacties toen ik vertelde dat Monstera’s niet zo mijn ding zijn en dat mijn
maandagen er door #monsteramonday niet beter op werden. Opeens bleek ik niet
de enige te zijn die niet warm liep voor één van de meest instafamous planten!

3. Show your fails!

Hoewel de foto’s op Instagram doen vermoeden dat de echtheid soms ver te zoeken is, denk ik toch dat het belangrijk is om regelmatig het tegenovergestelde te laten zien. Laat zien dat jij als persoon achter het account ook maar een mens bent. Dat je ook fouten maakt en dat er in jouw leven ook regelmatig iets mis gaat.

In mijn meest succesvolle posts hebben stervende planten de hoofdrol.

4. Kies een pakkende en passende naam.

Het klinkt misschien heel logisch maar een goede naam die past bij je account is erg belangrijk. Het zou bijvoorbeeld gek zijn als je Insta over koken gaat en je account heet @hakenmethetty. Je toekomstige volgers zullen je naam als één van de eerste dingen zien, maak hen nieuwsgierig!

Urbanjungling is een zelf verzonnen Engels werkwoord, afgeleid van urban jungle. In het Nederlands zou het ‘urbanjungelen’ zijn.

5. Blijf trouw aan je onderwerp.

Het onderwerp van je account wordt ook wel je niche genoemd.
Voor @urbanjungling is het onderwerp kamerplanten. Je zult op dit account nooit een vakantiekiekje zien. Het is soms verleidelijk om ook over andere dingen te posten maar hier zullen je volgers niet op zitten te wachten. Ze volgen @urbanjungling voor de planten en niet om mijn liefde voor eten.
Wanneer je toch iets wilt delen wat niet met je onderwerp te maken heeft, dan adviseer ik je om dit in je stories te doen. Je zou er de hashtags #offtopic en #sorrynotsorry bij kunnen gebruiken.

Ik heb eens een foto van mijn jarige dochter geplaats in mijn feed en verloor hierdoor gelijk tientallen volgers!

6. Verdwaal in je community.

Er bestaat rond ieder onderwerp of iedere niche wel een insta-community. Je zult in no time worden ondergedompeld in die wereld en voor je het weet verdwaal je in deze bron van inspiratie. Het is heerlijk om al die prachtige plaatjes over jouw favoriete onderwerp te zien en waarschijnlijk zijn er veel accounts die je inspireren. Wees niet bang om hierop te reageren, zeg het wanneer je iets mooi vindt of wanneer je wilt reageren op de caption van een post. Behalve dat het leuk is om te doen, word je ook zichtbaar in je community en zul je opgemerkt worden door andere accounts.

Ik vind het heerlijk om even te ontsnappen uit het echte leven en me als in een sprookje onder te dompelen in de perfecte insta-wereld.

7. Maak goede foto’s, kwaliteit boven kwantiteit.

Zorg dat de foto’s die je maakt van een goede kwaliteit zijn. Daar heb je heus geen dure professionele camera voor nodig, ik gebruik gewoon mijn telefoon. Besteed aandacht aan je foto’s, neem er de tijd voor. Zorg voor goed licht en een mooie compositie. Op een mooie dag maak ik vaak foto’s voor verschillende posts zodat ik een voorraadje heb die ik kan gebruiken op druilerige dagen. Gebruik alleen de foto’s waar je echt tevreden over bent. Mijn telefoon staat vol met ongebruikte plantenplaatjes en uiteindelijk belandt 99% ervan in de prullenbak.

Ik post liever niets dan een foto waar ik niet tevreden over ben.

8. Pick your style!

Zorg dat je account er gelikt uitziet met foto’s in de dezelfde stijl zodat je feed een mooi geheel vormt. Hier kun je verschillende apps voor gebruiken maar persoonlijk gebruik ik alleen de bewerkings tool van Instagram zelf voor mijn posts. Op @urbanjungling probeer ik, door gebruik te maken van zachte roze en groene kleuren, een dromerig sfeertje te creëren. Of je een speciale app gebruikt of je foto’s in Instagram zelf bewerkt, zorg ervoor dat je deze bewerking consequent blijft gebruiken. Het zal je eigen stijl gaan worden, een soort handtekening. Wil je instafamous worden, dan is uniekheid in je account een onmisbaar ingrediënt!

Ik krijg regelmatig van mijn volgers te horen dat ze alleen aan de foto al konden zien dat de post van mij was.

9. Maak contact, be social!

Social media, het woord zegt het al. Sociaal zijn, daar draait het om. Contact maken en onderhouden met je volgers is enorm belangrijk. Reageer op de reacties die je krijgt, beantwoord je persoonlijke berichten en reageer ook op de posts van anderen. Als je gelukt hebt, ontstaan er leuke gesprekken en voor je het weet zit je uren te chatten over je gemeenschappelijke hobby!

Door Instagram heb ik nu vrienden over de hele wereld!

10. Creëer engagement.

Om instafamous te worden is niet alleen het aantal volgers van belang. Ook de betrokkenheid van je volgers telt hierin mee. Het algoritme van Instagram beloont engagement. Wanneer er veel sociale interactie op je account plaatsvindt, zullen je posts beter zichtbaar worden en zul je sneller ontdekt worden door anderen.

In mijn stories zoek ik vaak contact met mijn volgers door tutorial video’s te delen, door hulp te vragen bij een probleem of door een Q&A te houden over een bepaald onderwerp.

11. Gebruik hashtags.

Het gebruiken van hashtags op Instagram is erg belangrijk. Ga op zoek naar relevante hashtags voor jouw niche. Door hashtags te gebruiken die passen bij het onderwerp van je post, zullen anderen je beter kunnen vinden. Je kunt ook een eigen hashtag verzinnen en je volgers vragen om deze te gaan gebruiken.

Mijn #discovertheplantcommunity is een groot succes! Het is zo leuk om met deze hashtag plantenliefhebbers bij elkaar te brengen!

12. Neem de tijd…

Instafamous word je niet van de een op de andere dag. Wanneer het je doel is succesvol op Instagram te worden, zul je veel geduld en doorzettingsvermogen nodig hebben. Wanneer het je doel is om een creatieve uiting te geven aan je hobby en in contact te komen met gelijkgestemde mensen over de hele wereld, dan zul je veel plezier gaan hebben en zal je insta-succes een leuke bonus zijn!

Naast het verzorgen van kamerplanten en fotografie, is Instagram zelf nu ook een hobby geworden!

 

Ik wens je veel insta-succes maar vooral heel veel insta-fun!